In de kijker

 • Foto van een Promethea Sambria Award winnaar

  De lopende projectoproepen

  Sinds 2003 heeft Prométhéa de oprichting van nieuwe collectieven van mecenasbedrijven vermenigvuldigd. Door hun menselijke en financiële middelen te bundelen, zorgen de bedrijven die lid zijn van een collectief ervoor dat zij een reële impact hebben op de gesteunde projecten. Elk jaar lanceert Prométhéa via haar verschillende collectieven projectoproepen ten gunste van cultuur en erfgoed.

  Meer lezen
 • Visuel général - Crowdgiving - ©Patrimoine à Roulettes

  Ons platform voor fondsenwerving

  Wat is er speciaal aan ons fondsenwervingsplatform ? Het is voor 100% gewijd aan initiatieven op het gebied van cultuur en erfgoed. Belangrijker nog, dit is geen crowdfunding maar fondsenwerving. Want cultuur en erfgoed ondersteunen betekent bijdragen aan de expressie van creativiteit en bijdragen aan projecten die betekenis geven aan de samenleving.

  Meer lezen
 • Visuel général - Crowdgiving - ©Florence Defraire

  Ons platform voor mecenaat van competenties

  Ontwikkelt u een creatief of artistiek project, of een project ter valorisatie van gebouwd erfgoed? Hebt u een probleem en wilt u advies van een deskundige op dit gebied? Dankzij ons platform voor mecenaat van competenties kunt u geëngageerde bedrijven ontdekken die bereid zijn om hun deskundigheid met u te delen om u te helpen uw project te verwezenlijken!

  Meer lezen

Prométhéa is een positief voorbeeld van een publiek-privaat partnerschap

De missie van Prométhéa is het ontwikkelen van bedrijfsmecenaat op het gebied van cultuur en erfgoed. Prométhéa is de belangrijkste referentie in België op het gebied van mecenaat en bevordert uitwisselingen tussen de verschillende actoren van het mecenaat uit de politieke, economische en culturele wereld en begeleidt bedrijven bij hun mecenaatstrategie.