Ondersteunt uw bedrijf cultuur?

Heeft u een inspirerende manier om MVO en steun voor cultuur of erfgoed te combineren?

Bent u een betrokken bedrijf?

Laat het weten! Laat uw partnerschappen zien door u in te schrijven voor deelname aan de 30e editie van de Caïusprijzen.

Sinds 1989

Sinds 1989 organiseert Prométhéa de Caïus-wedstrijd, om bedrijfssponsors te belonen die zich onderscheiden door hun creativiteit, dynamiek of originaliteit in hun bijdrage aan de ontwikkeling van cultuur en het behoud van erfgoed. De Caïussen worden toegekend door een onafhankelijke jury die bestaat uit leden van Prométhéa uit het bedrijfsleven.

Dit jaar wordt de jury voorgezeten door Isabelle Mazzara, voorzitter van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) en algemeen directeur van de Université Libre de Bruxelles.

Hoe deelnemen?

Inschrijven voor de dertigste editie van de Caïusprijzen kan via het online formulier op www.promethea.be Inschrijvingen worden aanvaard tot middernacht op 24 november 2023.

Alleen bedrijven die tussen 1 juni 2021 en 24 november 2023 een sponsorproject hebben uitgevoerd, komen in aanmerking voor een van de Caïusprijzen.

De winnaars worden geselecteerd door een jury van deskundigen onder leiding van Isabelle Mazzara, voorzitter van het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) en algemeen directeur van de Université Libre de Bruxelles.  

De uitreiking van de Caïusprijzen 2024 vindt plaats op 25 maart 2024 in Trainworld. Bedrijfsleiders, politieke vertegenwoordigers, opinieleiders en belangrijke mvo-spelers zijn dan van de partij om samen de uitzonderlijke inzet van bedrijven voor cultuur en erfgoed te vieren.

Dit jaar worden er drie prijzen uitgereikt:

  • De Caïus voor het Mecenasbedrijf van het Jaar: beloont een voorbeeldige mecenaatsactie met een positieve impact op de bredere gemeenschap.
  • De Caïus voor Cultureel Mecenaat: beloont een voorbeeldige mecenaatsactie ten gunste van cultuur of kunstenaars in de Federatie Wallonië-Brussel.
  • De Caïus voor Erfgoedmecenaat: beloont een voorbeeldige mecenaatsactie ten gunste van erfgoed (restauratie, renovatie, promotie of behoud) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of het Waals Gewest. 

Goed om te weten: dit jaar is er ook een Publieksprijs. Stemmen kan online tussen januari en maart 2024. De kandidaat met de meeste stemmen sleept deze prijs in de wacht.

Caïussen, het werk van een kunstenaar

De Caïusprijzen is meer dan alleen een trofee, het is een origineel werk in opdracht van een kunstenaar in de Fédération Wallonie Bruxelles.

Informatie & applicaties

30e Caïusprijzen

Inzendingen mogelijk tot 24 november 2023.

De winnaars van deze dertigste editie worden op 25 maart 2024 bekendgemaakt tijdens een prijsuitreikingsavond.

Inschrijvingen en informatie: www.promethea.be

Selectie & kalender