It’s nice to grow up !“, , het nieuwe schooljaar begint in het Kindermuseum

Musée des Enfants - visuel projet It's nice to grow up

Het Kindermuseum gaat kleurrijk en dynamisch het schooljaar 2022-2023 in. It’s nice to grow up!

Dit is meer dan een slogan, het is de hele missie van het Kindermuseum die in energieke kleuren wordt uitgedrukt: ‘Alle kinderen de kans geven om meer te leren over zichzelf, anderen en de wereld om hen heen om zelfverzekerde, nieuwsgierige en open burgers te worden.

Het Kindermuseum werkt sinds 1976 met kinderen, scholen en gezinnen en streeft zijn doelstelling op het gebied van preventie en onderwijs na met de steun van zijn partners. Het Kindermuseum brengt overtuigde en onmisbare filantropen samen.

Het team van het museum vernieuwt voortdurend de activiteiten en zet zijn filosofische en pedagogische reflectie voort om het spelenderwijs leren, een methode die het Kindermuseum dierbaar is, te verbeteren.

Het Kindermuseum is 7 dagen per week open en ontvangt zijn bezoekers in het prachtige beschermde Jadot-huis dat binnenkort ingrijpende restauratie- en isolatiewerken zal ondergaan.

Dit titanenwerk wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Urban Urban Brussels, Prométhéa en het architectenbureau Skope. Een leuke boodschap voor kinderen die op een beschermde, didactische, duurzame en met geschiedenis beladen plek gaan spelen.

Het Kindermuseum, een museum dat je helpt om te groeien.

www.museedesenfants.be