Kick off party Prométhéa For Culture:

het begin van een nieuw tijdperk

Op maandag 28 november vindt het evenement plaats dat het begin van een nieuw tijdperk voor Prométhéa inluidt, de startavond van Prométhéa For Culture. Een avond die een duurzame impact zal hebben.

Tijdens dit evenement zal Prométhéa het eerste fondsenwervingsplatform lanceren dat voor 100% gewijd is aan cultuur en erfgoed, een essentieel digitaal hulpmiddel voor degenen die naast overheidsfinanciering ook steun van de privésector en het grote publiek willen verkrijgen. Met dit project gaat Prométhéa mee met zijn tijd, een tijdperk van digitalisering waarin je in een paar klikken een cultureel en/of erfgoedproject kan steunen, of je nu een bedrijf of een particulier bent!

Prométhéa voor Cultuur - visueel platform
© 2022, Prométhéa vzw – Visueel platform Prométhéa for Culture

Meer weten over het platform?

Het platform Prométhéa For Culture wil de belangrijkste plaats zijn voor de bewustmaking rond en stimulering van innovatieve partnerschappen tussen de economische en de culturele sector.

Het verenigt drie grote aanbiedingen

  1. Een website met informatie over goede praktijken op het gebied van bedrijfsmecenaat
  2. Een maker van matches voor mecenaat van competenties tussen een bedrijfsaanbod en een culturele ondernemer die op zoek is
  3. Een hulpmiddel voor fondsenwerving voor culturele en erfgoedactoren

Het richt zich tot drie verschillende maar onderling verbonden doelgroepen:

Bent u een cultureel ondernemer ? → Dit platform zal een plaats zijn om uw initiatieven te promoten en een hulpmiddel voor fondsenwerving. U kunt ook advies en opleiding krijgen over hoe u uw financieringsbronnen kunt diversifiëren.

Bent u een geëngageerd bedrijf ? → Dit platform wordt een echte online vitrine voor uw mecenaatsacties. Het zal ook een plaats zijn om projecten te ontdekken die uw waarden delen.

Bent u een particulier ? → Verken het platform op zoek naar het project dat u raakt en steun het!

Wil je meer weten ? Ons team staat tot uw beschikking! Contacteer ons op laetitia.vangasse@promethea.be

Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder onze partners: Fondation John Cockerill, Banque Triodos, Extia en Allen & Overy

Logos des entreprises mécènes partenaires de la plateforme Prométhéa for Culture

Prométhéa voor Cultuur, een initiatief van Prométhéa gesteund door

Banner partenaires institutionnels - NL