Banquetriodos_reduit

Triodos Bank, opgericht in 1980, is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzaam bankieren. Triodos Bank is een onafhankelijke bank die duurzaam en transparant bankieren bevordert. Zij gelooft dat er geen dichotomie bestaat tussen het vooropstellen van mens en milieu en een behoorlijk financieel rendement. Integendeel, zij meent dat deze twee benaderingen elkaar op lange termijn versterken.
Triodos Bank is medeoprichter van de Global Alliance for Banking on Values, een netwerk van 60 duurzame banken die samen streven naar een aanzienlijke groei van duurzaam bankieren en de impact daarvan op de reële economie.

Triodos Bank gelooft dat kunst en cultuur een krachtige motor zijn voor positieve verandering. Ze zijn essentieel omdat ze bijdragen aan de samenleving door ideeën en mensen met elkaar te verbinden. Ze weerspiegelen en stimuleren verandering. Zij stimuleren creativiteit en innovatie. Zij inspireren, informeren of versterken de ontwikkeling van individuen en de samenleving als geheel. En als zodanig zijn ze essentieel voor duurzame ontwikkeling.

Ontdek het bedrijf