banner_default

De Confédération Construction, sinds enkele jaren partner van de Caïus, sloot zich in 2012 aan bij de leden van Prométhéa. De Confederatie werd in 1946 opgericht als overkoepelende werkgeversorganisatie voor heel België. Het verenigt bijna 15.000 bedrijven in de bouwsector: zelfstandigen, KMO’s en grote bedrijven, actief in alle sectoren van de bouw.
De Confédération Construction Wallonne wilde voor haar 20e verjaardag de knowhow van de bouwbedrijven in haar regio onder de aandacht brengen en een positieve visie geven op de aantrekkelijke en gediversifieerde sector. Zo heeft de CCW haar leden voorgesteld deel te nemen aan de restauratie van de muur van het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne.
Een grote uitdaging die werd aangegaan in samenwerking met een zeventigtal werknemers die door een dertigtal bedrijven, alsook door IFAPME, FOREM en het Centre de la Paix-Dieu ter beschikking van het project werden gesteld. De muur werd ingehuldigd tijdens een feestelijke avond op 11 juni 2010. Voor deze voorbeeldige actie ontving CCW in 2010 een Caius award.

Ontdek het bedrijf