2021_07_04_DA_ARCHI_0146

Maud André (1990) en Pierre de Wit (1969) ontmoetten elkaar in 2013 aan de faculteit Bouwkunde van de Uliège, waar laatstgenoemde architectonische vormgeving doceerde. Sinds enkele jaren werken zij aan talrijke particuliere en openbare projecten, waaronder culturele en erfgoedprojecten (Théâtre du Manège.Mons, Mons Memorial Museum, Théâtre de Liège, …).

In 2017 hebben ze samen het SRL dA architecten door verlangen opgericht.

De wens van de oprichters om de kennis en persoonlijkheden van twee generaties toe te voegen om een eerlijk, uniek en gevoelig antwoord te geven op elk project; om creatie te stimuleren door uitwisseling door ervaring en experiment te mengen; om antwoorden te vinden die aangepast zijn aan de dagelijkse uitdagingen: milieu, financieel, erfgoed, …; om hun opdracht als architect ten dienste van de samenleving te vervullen, zowel van het individu als van de gemeenschap; om beheerste projecten te ontwerpen waarbij de samenhang van het voorstel en het detail van de uitvoering de poëzie van de plaats genereren en het verlangen om een menselijk avontuur te delen met elke projecteigenaar, de leden van zijn team en al zijn partners, zodat het altijd een project van leven is.

dA architects heeft in zijn portefeuille de projecten van de Mosa Ballet School en het FCJL in Luik. Met zijn sterke betrokkenheid bij culturele en artistieke projecten is het logisch en opnieuw uit verlangen dat het team zich in 2022 bij Prométhéa en het collectief Co-legia heeft aangesloten.

Ontdek het bedrijf