eeckman - Le jardin que je quitte

Het makelaarskantoor Léon Eeckman, al drie generaties lang gespecialiseerd in de verzekering van kunstwerken, biedt uitsluitend diensten aan die zijn afgestemd op de wereld van de cultuur, van particuliere verzamelaars tot museuminstellingen en kunstprofessionals (experts, restaurateurs, enz.). De oprichter van de maatschappij, Léon Eeckman (1898-1987), die werd benaderd door zijn kunstenaarsvrienden, had al verzekeringspolissen opgezet die waren aangepast aan de behoeften van de Belgische kunstwereld en nam deel aan de oprichting van de Groep Nervia in 1928 (die hij samen met Anto-Carte en Louis Buisseret had opgericht). Deskundigen en kunstliefhebbers, de huidige directeuren van het gezelschap, Eric en Marc Hemeleers, zetten deze diepgewortelde traditie van steun aan de wereld van de cultuur voort, wat bijdraagt aan de reputatie van het gezelschap in de professionele wereld.

Zo heeft Eeckman Art & Insurance, in perfecte samenhang met zijn bedrijf en zijn waarden, zich herhaaldelijk onderscheiden bij culturele mecenaatsacties, voornamelijk ten gunste van de beeldende kunst. Zo is er de samenwerking met het Paleis voor Schone Kunsten, Wiel’s, Mac’s in Hornu, het Fotomuseum van Charleroi of het Centrum voor Hedendaagse Kunst BPS22. Het bedrijf steunt ook hedendaagse creatie via levende Belgische kunstenaars. Voor haar voorbeeldige acties op het gebied van mecenaat heeft het bedrijf tweemaal een Caïus-prijs ontvangen, in 2001 en in 2006.

Eeckman Art & Insurance is sinds januari 2002 lid van Prométhéa en sinds de oprichting in 2014 van het collectief Akcess.

Ontdek het bedrijf