banner_default

Françoise Blaise studeerde rechten aan de Université Libre de Bruxelles (1992). Françoise beoefent het vastgoedrecht bij H&K sinds zij in 1992 tot de balie werd geroepen. Zij is partner sinds 2003.

Françoise heeft uitgebreide ervaring in commercieel vastgoed, in het bijzonder in leasing, zowel in België als in het Groothertogdom Luxemburg. Zij biedt cliënten juridische ondersteuning bij de oprichting, de uitbreiding en het beheer van de ontwikkeling van hun netwerken in België en in het buitenland. Op het gebied van geschillen draagt zij regelmatig bij aan de ontwikkeling van de rechtspraak op dit gebied.

Françoise heeft ook een solide ervaring in vastgoedtransacties, of het nu gaat om de verkoop, aankoop, huur, erfpacht, opstal of vruchtgebruik van onroerend goed of bedrijven. In deze hoedanigheid heeft zij deelgenomen aan verschillende nationale en internationale projecten in samenwerking met lokale structuren. Zij stelt ook contracten op in de bouwsector, of het nu gaat om contracten met aannemers, architecten of ingenieurs, voorafgaand aan de bouw van gebouwen, of contracten met betrekking tot het dagelijks beheer van vastgoedcomplexen na de bouw.

Zij verzorgt diverse seminars en opleidingen, voornamelijk op het gebied van handelshuur, voor haar cliënten of binnen vastgoedkantoren of gerenommeerde taxatiebureaus.

Afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten, omvatten haar hobby’s schilderen, graffiti en het schrijven van poëzie, evenals regelmatige atletiek.

In 2021 treedt zij toe tot het netwerk van mecenassen van Prométhéa en tot het collectief Bruocsella.