2022_Remise de Prix Namosa_Oeuvre Atèlé

Atèlé

‘Atèlé’ is een origineel idee van Jacques Servotte, een kunstenaar uit Franière in Beneden-Samber. Met dit haut-reliëf bronzen beeld op mensenmaat (95cm x 103 cm x 98 cm) wil de kunstenaar zijn bijdrage leveren om moed, wilskracht en kracht te geven en ieder mens aan te moedigen om de capaciteiten te ontdekken die hij in zich draagt, om te werken aan zijn vastberadenheid om de hindernissen die het leven biedt te overwinnen.

‘Atèlé’ stelt een man voor in gehurkte houding, met gespannen spieren, die zijn last optilt. Het kunstwerk beeldt een veerkrachtig iemand uit die optimistisch en zelfverzekerd blijft tegenover de moeilijkheden van het leven. De esthetiek van dit betekenisvolle en krachtige beeldhouwwerk wordt versterkt door de dynamische en geaccentueerde lijnen en vormen.

Het collectief werd verleid door het kunstwerk en de boodschap ervan, maar ook door de lokale kunstenaar die al een gevorderde carrière heeft.  Deze prijs is een ware erkenning van zijn kunstcreaties die een levenswerk vertegenwoordigen.

 

Namosa 2022-prijs