00-2016_La Vitrine

La Vitrine

La Vitrine – Mangoo Pickle vzw – ontving de Boost 2017-prijs voor haar inspiratie voor het initiatief ‘Outings : musée hors-cadre’ dat in 2016 een label kreeg. La Vitrine probeert de psychologische barrières te doorbreken die verbonden zijn aan de visie van ‘elitekunst’.

Het project stelt voor een zeecontainer om te vormen tot een nomadische vitrine die van plaats naar plaats reist en verschillende buren ontmoet. Deze container presenteert kunstwerken op een atypische locatie, ver weg van de traditionele kunstgalerijen. La Vitrine is een initiatief dat een nieuwe manier van delen, ontdekken en consumeren van kunst en cultuur wil aanbieden die voor iedereen toegankelijk is.

Samen met deze rondreizende vitrine stelt Mangoo Pickle ontmoetingen voor met verenigingen die actief zijn in de wijk waar de vitrine wordt opgesteld, om een tête-à-tête te creëren tussen kunstenaars, makers, installaties, optredens en ophangingen, kortom een colloquium tussen werken, een decor en een publiek. Het collectief Akcess waardeerde het concept van de tweede vitrine als een ruimte voor samenwerking met lokale verenigingen die vele ontmoetingen en interacties rond kunst mogelijk maakt buiten de gebruikelijke tentoonstellingsruimten.

 

Boost Akcess 2017-prijs

Meer lezen over de winnaar