IMG_20220421_112728

Menselijke reis door de stad

In 2020 heeft de gemeente Jette een Street Art-parcours gemaakt met zeven werken. Het doel was kunst en cultuur via de openbare ruimte in het dagelijks leven van de burgers te brengen en Street Art te gebruiken als instrument voor openheid en dialoog. Zes fresco’s werden gemaakt door bekende kunstenaars (Kool Koor, Alvari, Dourone, Soaz, Shamisa, Shoof) die elk een artikel van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens illustreren.

Het doel van dit parcours is de inwoners van Jette bewust maken van het belang van de fundamentele rechten en er tegelijkertijd actief aan deel te nemen. Een fresco is het resultaat van een collectieve creatie met meer dan 200 inwoners. Het tweede doel van het parcours is de wijken met elkaar verbinden en zo de openheid voor de wijken te bevorderen. Daarom werden de 7 fresco’s gelijkmatig over het hele grondgebied verspreid, op openbare gebouwen die zichtbaar zijn voor een uiteenlopend publiek.

De fresco’s zijn er, en het Cultureel Centrum van Jette wil ze nu onder de aandacht brengen door het Parcours Urbain Humain te creëren dat een hulpmiddel zal bieden dat de fresco’s met elkaar verbindt en er inhoud aan geeft.

De leden van het collectief Bruocsella hebben ervoor gekozen om dit jaar het Parcours Urbain Humain van het Cultureel Centrum van Jette te belonen! De jury werd verleid door de dynamiek van het team, de sterke boodschap die het uitdraagt en de impact die het project zal hebben op de inwoners van de gemeente Jette en op de scholen en gezinnen.

 

Bruocsella 2022-prijs

 

 

Meer lezen over de winnaar