Peauésie

Peauésie

De vzw L’arbre de Diane heeft tot doel poëzie en literatuur in alle talen en vormen te dienen met als doel het grote publiek en in het bijzonder jongeren te bereiken. Peauésie wil de openbare ruimte heroveren en interculturele en intergenerationele interactie aanmoedigen. Het wil creativiteit stimuleren en een ruimte creëren voor culturele inspiratie en creatie.

Het project ligt in de lijn van de aanname en aanspraak van het Brusselse multiculturalisme. L’arbre de Diane wil het publiek bewuster maken van poëzie, zodat het voor iedereen toegankelijker wordt, en zo bijdragen aan de revitalisering van wijken door middel van kunst.

Het project neemt de vorm aan van kleine gedichten, in verschillende talen en grafische voorstellingen, die op de muren van de Brusselse openbare ruimte worden geschetst. Deze kleine tags zullen alleen zichtbaar zijn bij nat weer dankzij het gebruik van waterdichte en biologisch afbreekbare sprays, waarvan de deeltjes worden geactiveerd wanneer de oppervlakken nat zijn.

 

Bruocsella 2017-prijs

Meer lezen over de winnaar