resonance_Co-legia

"Résonance, la Cité ardente"

In 2019 hebben de mecenasbedrijven van het collectief Co-legia besloten het project ‘Résonance, la Cité ardente’ van de vzw Agua te steunen.

Résonance, la Cité ardente maakt jongeren bewust van de wereld van de artistieke creatie en de muzikale compositie en biedt hen de kans om centraal te staan in een creatie- en productieproces gedurende meerdere dagen opnamesessies op twee of drie geïdentificeerde erfgoedlocaties in de Luikse regio.

Dit project resulteerde in de productie van een kortfilm over dit buitengewone avontuur. Het geselecteerde industriële gebouw werd gebruikt als creatie- en filmlocatie voor de productie van deze kortfilm. Voor een paar dagen werd het een opnamestudio in situ voor ‘live’ sessies met internationaal bekende muzikanten.

De jury, bestaande uit bij het collectief aangesloten mecenasbedrijven, waardeerde vooral de originaliteit van het project en het betrekken van jongeren bij de ontdekking van oude liederen. De doelstelling om deze kunstvorm te demystificeren door het publiek te betrekken bij de creatie van een muzikaal werk en het professionalisme van de projectleiders bevestigden hun keuze.

 

Co-legia 2019-prijs

Pour en savoir plus sur le lauréat