Spackathon

Spackathon

Het collectief Patwal van Prométhéa heeft ervoor gekozen om in 2021 het project SPACKATHON, voorgesteld door Luc De Weerdt, penningmeester van Spa patrimoine, te belonen. Wat is de Spackathon? Een hackathon, bedoeld voor jongeren, voor de duurzame transitie van Spa door de opwaardering van het erfgoed. Dit project is ontstaan uit de samenwerking van drie organisaties (de vzw Maison des Jeunes et de la culture de Spa vzw, de vzw Spa patrimoine en de cv Spatrimoine) die willen samenwerken om het erfgoed te beschermen en op te waarderen door de jeugd van Spa erbij te betrekken!

De Patwal 2021-prijs heeft de organisatie mogelijk gemaakt van een dynamische en inclusieve hackathon in september 2022.

De jury waardeerde het zeer interactieve co-creatieproces dat was ontwikkeld om jongeren uit te nodigen een duurzame toekomst voor hun stad te bedenken en zo een antwoord te geven op de vraag: wat is het Spa waarvan we dromen in 2030 en hoe kunnen we het erfgoed van Spa versterken om deze droom werkelijkheid te laten worden?

 

Patwal 2021-prijs