NATIONAAL - AMGS-Knotting-Knitting-70-x-140-cm

Buy from artists when they’re alive. Dead they won’t care!

NATIONA(A)L is een vereniging zonder winstoogmerk die zichtbaarheid en steun biedt aan lokale kunstenaars en culturele initiatieven. Het heeft tot doel het grote publiek opnieuw in contact te brengen met de lokale kunstscènes die actief zijn in de volgende disciplines: beeldende kunst, mode, design, uitgeverij en muziek.

NATIONA(A)L brengt de productie van lokale, Belgische of in België wonende kunstenaars onder de aandacht en moedigt de ontdekking van hun creaties aan door enerzijds de toegang tot hun werkplaatsen (atelier, studio, winkel, …) te vergemakkelijken en door anderzijds een algemeen promotieplatform aan te bieden dat, per categorie en per geografisch gebied, een aanzienlijke waaier aan creativiteit op het hele Belgische grondgebied verzamelt.

Hoewel bijna alle kunstenaars en culturele of artistieke initiatieven tegenwoordig een website hebben, die vaak rijk en zeer goed verzorgd is, kan de zichtbaarheid ervan vaak worden beperkt door de algoritmen van zoekmachines.

Concreet volstaat een kwalitatieve virtuele vitrine niet meer en is er steeds meer werk om internetgebruikers te betrekken. Bijgevolg zijn digitale marketing en investeringen in zoekmachineoptimalisatie en optimalisatie van de aanwezigheid op de sociale netwerken essentieel geworden.

Voor lokale kunstenaars is dit een relatief grote uitgave, vooral omdat zij hun producten, die in kleine hoeveelheden worden gemaakt, tegen een eerlijke prijs willen verdelen. NATIONA(A)L wilde deze kloof overbruggen door een platform te creëren dat lokale kunstenaars en culturele initiatieven een goedkope digitale marketing en online verkoopdienst kan aanbieden: NATIONALSTORE.BE

Wat dacht u van een ontmoeting ?

Een virtueel bezoek is prima. Een ontmoeting is beter!

Naast een platform heeft NATIONA(A)L ook de NATIONA(A)L Artist Market opgezet. Een grote markt die dit najaar plaatsvindt in het hart van de Belgische hoofdstad.

Dit evenement wil het publiek opnieuw betoveren met onverwachte en poëtische ontdekkingen, waarbij de grenzen tussen traditionele tentoonstellingen, markten en beurzen vervagen.

De NATIONA(A)L Artist Market is zowel een meeslepende ervaring als een exclusief evenement voor de opkomende hedendaagse kunstscène en zal live ontmoetingen met de kunstenaars aanbieden op zijn digitale platform, waarop hun werk en de producten van lokale culturele initiatieven worden verkocht. De scenografie zal hun verschillende producten en beperkte edities groeperen per prijsklasse en volgens de volgende disciplines: beeldende kunst, design, mode, uitgeverij en muziek.

Om zowel de exposanten als de bezoekers een toegankelijke reeks voordelen te bieden, zoekt NATIONA(A)L partners in het kader van de volgende NATIONA(A)L Artist Market die dit najaar in Tours et Taxis wordt gehouden.

© 2022, Sophie Carrée – NATIONA(A)L