studio-rockerill - Sacchi Michaël

Studio Rockerill

Voor het jaar 2021 heeft het collectief Sambria van Prométhéa ervoor gekozen de Studio Rockerill, een project voorgesteld door Michaël Sacchi, te belonen. Dit project bestaat uit de omvorming van een repetitieruimte tot een echte professionele opnamestudio die toegankelijk is voor verschillende groepen uit de regio. Dit project is een antwoord op de moeilijkheden die artiesten ondervinden in deze complexe periode van de gezondheidscrisis. Zonder podium om op te treden, hebben ze alleen nog hun eigen studio om zich uit te drukken.

Naast de locatie biedt de Studio Rockerill technische en menselijke middelen voor geluidsopnames, maar ook voor de productie van radio- en videoclips. De Rockerill Studio is dus geschikt als locatie om een album op te nemen, omdat hij bovendien gratis toegankelijk is. Alleen de kosten en de techniek worden betaald door de residerende artiesten, een primeur in de FWB.

De jury werd verleid door dit project dat een culturele opleving aanmoedigt na twee jaar die de artiesten geen respijt hebben gelaten, en tegelijkertijd de Rockerill, een emblematische locatie in Charleroi, opwaardeert.

 

Sambria 2021-Prijs.

Meer lezen over de winnaar