Brussel verbinden door cultuur

The Bridge Theatre is een in Brussel gevestigde culturele vereniging zonder winstoogmerk (vzw) die het gebrek aan een permanente locatie voor Engelstalig professioneel theater wil opvullen door een speciale ruimte voor Engelstalige professionele voorstellingen ter beschikking te stellen, maar ook Brussel kansen te bieden om deel te nemen aan de podiumkunsten. Naast professionele producties organiseert The Bridge ook participatieve activiteiten die de vereniging in staat stellen de voordelen voor de geestelijke gezondheid en de sociale interactie die de podiumkunsten met zich meebrengen met haar gemeenschap te delen.

Volgens het marktonderzoek van The Bridge is er veel vraag naar meer theateractiviteiten in het Engels. Naast de noodzaak om banden te scheppen tussen de verschillende taalgemeenschappen, is het steeds meer noodzakelijk middelen te vinden om de vele verschillende groepen in Brussel met elkaar te verbinden. Het team van het Theatre doet dit niet alleen door Engels als verbindende taal te gebruiken, maar ook door maatschappelijk relevante inhoud te programmeren en de aandacht te vestigen op belangrijke lokale en mondiale kwesties.

Sinds de oprichting ervan in februari 2021 heeft het Bridge Theatre-avontuur in zijn eerste 18 maanden verschillende activiteiten gerealiseerd:

  • De eerste productie, Vincent River van Philip Ridley, trok 1.400 toeschouwers in 26 voorstellingen. Het publiek werd ook uitgenodigd om deel te nemen aan 6 discussies na de voorstelling om de thema’s van het stuk (haatmisdrijven, homofobie) verder uit te diepen.
  • De tweede productie, een concert met liedjes uit musicals, was uitverkocht in het Théâtre Molière in Elsene.
  • Wekelijkse lessen musical, toneel en ludiek lezen worden georganiseerd voor de gemeenschap van het Theatre, met 15 tot 25 deelnemers per module van meerdere weken. Veel van de deelnemers hebben nooit eerder toneel gespeeld.
  • Vakantieworkshops voor kinderen en tieners die hen onderdompelen in een intensieve ludieke ervaring in het Engels. Het Bridge Theatre stelt ook zitplaatsen tegen een verlaagd tarief ter beschikking om de toegang te verruimen.
  • Toneelworkshops op maat in het Engels voor Brusselse scholen.
  • Bedrijfsevenementen, waaronder workshops voor teambuilding, minispelen op conferenties en andere opdrachten op maat.

The Bridge Theatre - Visuel programmation

Het team van Bridge Theatre wil Brusselaars meer mogelijkheden bieden om zich met podiumkunsten bezig te houden, als toeschouwer en als deelnemer aan hun workshops. Tot dusver organiseert de vereniging activiteiten op verschillende gehuurde locaties, maar zij is actief op zoek naar een meer permanente locatie om meer activiteiten aan te bieden en haar zichtbaarheid bij het publiek (d.w.z. Belgische en buitenlandse inwoners van Brussel) te vergroten.

The Bridge Theatre is nu op zoek naar verschillende partners om:

  • een ruimte te vinden waarin het als theater zijn activiteiten kan voortzetten;
  • te genieten van professionele deskundigheid, met name op juridisch, administratief of financieel gebied, alsmede van vaardigheden op het gebied van architectuur of ambachten;
  • zich te voorzien van technisch materiaal, bijvoorbeeld voor licht, geluid, enscenering, vloerbedekking of stoelen, of specifieke elementen die het nodig heeft om zijn decors te bouwen (multiplex, verf, gordijnen, rekwisieten enz.).

© 2022, The Bridge Theatre

https://thebridge.brussels